Languages
Project

Verlenging contract Infranea en Strukton Systems

Projectomschrijving

Na een succesvolle samenwerking van vier maanden is onlangs de samenwerking met Strukton verlengd. Infranea zal Strukton tot in ieder geval eind mei ondersteunen bij het operationeel maken van BIM modellen voor de Proof of Concepts stations Alphen aan de Rijn (GIS), Rijssen en Raalte (AIS).

Raamovereenkomst EU-303

Strukton Systems is geselecteerd als een van de negen partijen die voor minimaal de komende 5 jaar samen gaat werken met TenneT aan de uitbreiding en vernieuwing van 140 hoogspanningsstations.

Van het ontwerp tot de gehele realisatie, gaat Strukton de projecten integraal uitvoeren. Daarnaast geeft de raamovereenkomst maximaal ruimte voor ontwikkelingen op het gebied van procesdigitalisatie, samenwerking, veiligheid en duurzaamheid en inpassingen van innovatie. De grootste gezamenlijke uitdaging is de programmaopgave van TenneT rondom de EU-303 te verbeteren en vooral te versnellen.

Doordat Infranea als partner optreed voor de Proof of Concept stations, leert Strukton veel bij over het operationeel maken van BIM-modellen. Deze kennis zal richting de raamovereenkomst voor de EU-303 meegenomen worden. Op het moment dat de EU-303 van start gaat, is het de bedoeling dat Strukton zelfstandig de coördinatie zal oppakken. In deze fase is het waarschijnlijk dat Infranea nog aansluit voor verdere advisering. Hierbij kunnen onze experts verder worden ingezet op o.m. BIM-regie en Systems Engineering.

 


Onze aanpak

Operationeel verzorgt Infranea de updates van het BIM 3D coördinatie model en geeft Infranea input aan BIM 4D planning. Wat betreft ontwerp krijgen wij input middels raakvlakkenmanagement en ontwerpclashes. Wij monitoren verder ook de gemaakte afspraken op het gebied van opslag en naamgeving van modellen.

Als Infranea geven wij advies aan en zijn wij implementatie partner van Strukton Systems als het gaat om, IT architectuur, informatiemodel, optimalisering & digitalisering van het opleverproces en het optimaliseren van BIM modeleer processen.

Het mooie hiervan is dat wij alles vooral SAMEN doen. Dit door middel van periodiek overleg met betrokken modelleurs en system engineers, periodiek management overleg, waarin besluiten op het gebied van digitalisering afgewogen en transparant worden genomen en een open cultuur waarin het belang van Strukton Systems op zowel korte als lange termijn voorop staat.

Klik hier voor meer informatie en toelichting over de diensten van Infranea.

Doorlooptijd

Start: september 2020
Oplevering: mei 2021

Opdrachtgever

TenneT

Partners

Strukton Systems

Budget

45.000.000

Projectcoördinator

Martin Lodder, Peter Schakel en Pieter Roozenbeek

Samen zitten we op een rijdende trein met de Proof of Concept projecten. Onderweg kijken we welke verbeterprocessen we implementeren.

Martin Lodder, BIM regisseur

Ja, contacteer mij

Sluit het formulier