Languages

Ons verhaal

Onze waarden

– Respect
– Passie
– Innovatie
– Kwaliteit
– Duurzaamheid

De missie van Infranea

Infranea wil een leidende rol spelen in het creëren, beheren, delen en gebruiken van informatie op infrastructuur projecten. Met onze Information Engineering diensten bevorderen we de samenwerking tussen alle disciplines en betrokkenen tijdens de hele levenscyclus van projecten.

Een open bedrijfscultuur

De platte bedrijfscultuur van Infranea bevordert de samenwerking, kennisdeling en innovatie. Medewerkers geven aan dat ze gewaardeerd worden en dat er naar hen geluisterd wordt. De horizontale managementstructuur verzekert een direct en transparant contact met alle medewerkers.

In onze bedrijfscultuur staan altijd de mensen centraal. Ze werken als één team respectvol samen. Geen enkele technologische innovatie mag dat in de weg staan.

Jaap de Boer, Operational Director

Waarom werd Infranea opgericht?

Infranea werd in 2004 opgericht door Johan Kuppens en Lut Van Os.

Johan was toen al vele jaren gedreven bezig met de verbetering van processen in de infrasector. Midden jaren ‘80 kwam de eerste 3D-ontwerpsoftware op de markt en Johan speelde hier bij het softwarebedrijf Infrasoft direct een voortrekkersrol in. Hij begreep als geen ander welke impact 3D-modelling zou hebben op de heel traditionele aanpak van de ontwerp- en bouwprocessen (lang voordat het begrip disruptieve technologie bekend werd). Als oprichter en CEO van Infranea was zijn ambitie 3D-experten rond zich te verzamelen om met passie deze tools en methodes toe te passen op vooraanstaande infra-projecten.

Voor Lut – als manager HR en Operations bij Infranea – lag de nadruk van bij de start op de bedrijfscultuur en het familiegevoel. De mens achter de medewerker kwam voor haar altijd op de eerste plaats. Ze maakte van Infranea een hecht team dat respectvol samenwerkte. Geen enkele technologische innovatie mocht die teamgeest in de weg staan.

Na mooie groeicijfers droegen Lut en Johan ‘hun Infranea’ in 2019 over aan de VK-familie. Ze bleven tot eind 2020 aan boord van Infranea om de fakkel te kunnen overdragen aan het nieuwe management. Bij datzelfde VK architects+engineers neemt Johan nog de rol op van Digital Director.

Lees hier meer over information engineering

Lut en Johan waren niet enkel thuis, maar ook op het werk de perfecte match. Hun hart en ziel blijven voor altijd aan Infranea verbonden en wij zijn hen daar eeuwig dankbaar voor!

Infranea logo

Wat betekent de naam Infranea?

De naam Infranea staat voor “intelligente nieuwe infrastructuur”.

“Infra” is de afkorting voor infrastructuur, waarbij de -i- ook staat voor een intelligente manier om infrastructuur te realiseren. “Nea” komt van het Oud-Griekse woord “neos”en betekent “nieuw”. De medewerkers van Infranea zijn immers gepassioneerd door nieuwe technologie en innovatie toegepast op de infrasector.

Ja, contacteer mij

Sluit het formulier