Languages

Ons verhaal

Waarom werd Infranea opgericht?

Al 30 jaar is Johan Kuppens gedreven bezig met het verbeteren van processen in de infrasector. Toen midden jaren ‘80 de eerste 3D-ontwerpsoftware op de markt kwam, speelde hij hier bij het softwarebedrijf Infrasoft een voortrekkersrol in. Johan begreep toen al welke impact 3D-modelling software zou hebben op de heel traditionele aanpak van de ontwerp- en bouwprocessen, lang voordat het begrip disruptieve technologie bekend werd. In 2004 besloot hij Infranea op te richten, met als doel 3D-experten rond zich te verzamelen om met passie deze tools en methodes toe te passen op vooraanstaande infra-projecten.

Lees hier meer over digital engineering

Johan Kuppens Oprichter

Onze waarden

– Respect
– Passie
– Innovatie
– Kwaliteit
– Duurzaamheid

De missie van Infranea

Infranea wil een leidende rol spelen in de digitale transformatie van de infrasector. Met Digital Engineering-diensten bevorderen we de samenwerking tussen alle disciplines en betrokkenen tijdens de hele levenscyclus van projecten.

Een open bedrijfscultuur

De platte bedrijfscultuur van Infranea bevordert de samenwerking, kennisdeling en innovatie. Medewerkers geven aan dat ze gewaardeerd worden en dat er naar hen geluisterd wordt. De horizontale managementstructuur verzekert een direct en transparant contact met alle medewerkers.

In onze bedrijfscultuur staan altijd de mensen centraal. Ze werken als één team respectvol samen. Geen enkele technologische innovatie mag dat in de weg staan.

Lut Van Os

Infranea logo

Wat betekent de naam Infranea?

De naam Infranea staat voor “intelligente nieuwe infrastructuur”.

“Infra” is de afkorting voor infrastructuur, waarbij de -i- ook staat voor een intelligente manier om infrastructuur te realiseren. “Nea” komt van het Oud-Griekse woord “neos”en betekent “nieuw”. De medewerkers van Infranea zijn immers gepassioneerd door nieuwe technologie en innovatie toegepast op de infrasector.

Infranea is deel van VK Architects & Engineers

VK Architects & Engineers is een ontwerp- en studiebureau met meer dan 65 jaar ervaring en voornamelijk actief in Healthcare design en Building Engineering in Europa en Zuidoost-Azië. Dankzij de gedeelde waarden van beide bedrijven, de complementaire expertises en de schaalvergroting kan Infranea de ambities in 3D-ontwerp, BIM-diensten en VR-simulaties extra kracht bij zetten.

Meer over VK Architects & Engineers: www.vkgroup.be.

Ja, contacteer mij

Sluit het formulier