Languages

information engineers for infrastructural projects

Bij Infranea hebben we een passie voor Information Engineering. We willen een leidende rol spelen in het creëren, beheren, delen en gebruiken van informatie op infrastructuur projecten. Zo dragen we bij aan de digitale transformatie van de infrasector.

Met onze diensten[1] bevorderen we informatie-gestuurde samenwerking tussen alle disciplines en betrokkenen tijdens de hele levenscyclus van projecten. Onze 40 ingenieurs en adviseurs werken voor opdrachtgevers zoals rijks- en lokale overheden, aannemers en/of aannemerscombinaties.

Infranea staat garant voor een goede informatievoorziening. Door onze pragmatische aanpak gericht op de grootste projectrisico’s helpen we onze klanten om betere beslissingen te nemen, samenwerking en communicatie te bevorderen, faalkosten te reduceren en creëren we meer klantwaarde – kortom #IE4IP.

[1] Onze diensten

  • Systems Engineering
  • Parametrisch Ontwerpen
  • Model-gebaseerd Ontwerpen
  • Concurrent Engineering
  • (Bouw) Informatie Management – (B)IM
  • Digitale Tweelingen

 

Infranea als full lifecycle partner

We geven onze klanten al in de tenderfase een voorsprong door de verbintenis aan te gaan om vóór, tijdens en na de bouwfase betrokken te zijn. Door het informatiebeheer van a tot z of per fase naar ons toe te trekken worden wij een full lifecycle partner voor de klant. De grote kennis van enerzijds infrastructurele werken en anderzijds digitalisering en processen is gebundeld. “We positioneren ons als Information Engineers voor complexe, grote infrastructurele projecten. Concreet betekent dit dat we onze klanten ondersteunen met het omzetten van projectdata naar informatie die bruikbaar is om de juiste beslissing op het juiste moment te nemen, bijvoorbeeld op het vlak van onderhoud en/of renovatie. Naast ontwerpen en genereren van informatie focussen we ons ook op het managen ervan. En dat voor de volledige levenscyclus.”

Problemen op voorhand detecteren

Recent hielp Infranea het Vlaams Instituut voor Mobiliteit met het onderzoek naar omgevingsinvloeden op het gedrag van weggebruikers. Jaap de Boer: “Zo werd via simulaties het effect van de slagschaduw van windturbines op weggebruikers getest. Andere voorbeelden van Information Engineering zijn het tunnelproject A16 in Rotterdam of de draaibrug bij Sluiskil. Van beiden is een digitale tweeling gemaakt. Door Virtual Reality te combineren met de werkelijke besturingssoftware van de installatie, kon de klant virtuele testen uitvoeren, het project valideren met stakeholders en de digitale omgeving gebruiken voor opleidingen, trainingen en oefeningen.

Bijkomend draagt information engineering ook bij tot efficiënt asset management. Door digitale tweelingen te koppelen aan sensoren kunnen we verwachtingspatronen analyseren en simuleren.”
Dat Infranea volop de kaart van Information Engineering trekt, is niet geheel verrassend. Zoals eerder aangehaald is alle knowhow en ervaring aanwezig. “Doordat wij de verschillende competenties combineren– digitalisering, processen en infrastructuur –, vindt de klant bij ons nu eindelijk een oplossing.”

 

Ja, contacteer mij

Sluit het formulier