Languages

Information Engineers met passie voor Digital Engineering & Services

Infranea helpt de digitale transformatie van de infrasector realiseren met Digital Engineering & Services

Digital Engineering & Services

De engineers van Infranea maken al jaren gebruik van geavanceerde software om ontwerpgegevens te digitaliseren. In een continue veranderende wereld die gekarakteriseerd wordt door een economie die draait om informatietechnologie, zien wij een exponentiële groei van de hoeveelheid digitale informatie. Binnen de infrastructurele markt zien we daarbij de evolutie van computerondersteunend naar computergestuurd ontwerpen. Dit biedt enorme mogelijkheden op vlak van Digital Engineering & Services, waardoor voordelen behaald kunnen worden zoals meer kwaliteit, meer productiviteit en meer integraliteit.
Naast Bouw Informatie Management (BIM), Geografische Informatie Systemen (GIS) leveren wij ook specialistische en innovatie diensten op vlak van Computational Design, Virtual Reality Simulations en Digital Twins. Daarnaast leveren we allerhande diensten en digitale oplossingen om onze klante te helpen met de digitale transformatie.

Computational Design

‘Parametric Design’ en ‘Generative Design’ zijn twee voorbeelden van Computational Design. Bij de eerste methode worden alle uitgangspunten, ontwerpregels-, -variabelen en -beslissingen vertaald in een script of algoritme. Bij het tweede bootst een zelflerend wiskundig algoritme de natuur na om alle mogelijke ontwerpoplossingen te onderzoeken in functie van doelen, randvoorwaarden en selectiecriteria.

Digital Twins

‘Digital Twins’ zijn digitale replica’s van het ontworpen of gebouwde project waarbij het BIM-model vertaald wordt naar een Virtual Reality-model. Deze virtuele modellen zijn ideaal voor het uitvoeren van allerhande simulaties, validaties en opleidingen door de VR omgeving te integreren met de operationele besturingsystemen van bijvoorbeeld een tunnel, sluis of brug. Door koppeling van bijv. sensor data (IoT) bekomt men een levend model voor beheer en onderhoud.

De voordelen van Digital Engineering & Services:

  • Betere samenwerking
  • Meer transparantie
  • Betere communicatie
  • Integratie BIM-modellen
  • Singe-point-of-truth
  • Clashdetectie

Onze expert

De omslag van computer-aided naar computer-driven ontwerpen luidt een nieuw tijdperk in voor de ingenieurspraktijk. In onze zoektocht naar constante verbeteringen zetten we samen met klanten en andere stakeholders dit in de praktijk om tot een set van processen, werkmethodes en tools met als doel meer kwaliteit, meer productiviteit en meer integraliteit te behalen.

Jaap de Boer - Operational Director

Werken binnen Digital Engineering & Services bij Infranea?

Bekijk onze vacatures

Ja, contacteer mij

Sluit het formulier