Languages
Project

Infranea ondersteunt Yunex Traffic voor Stockholm Bypass

Zweden

Projectomschrijving

De Zweedse vervoersadministratie Trafikverket, heeft in 2018 Yunex Traffic een contract van 800 miljoen SEK (75 miljoen euro) gegund voor de levering van communicatie-, controle- en monitoringtechnologieën voor E4 Stockholm Bypass. De nieuwe rondweg verbindt de zuidelijke en noordelijke delen van de omliggende gemeenten in Stockholm om de druk op de belangrijkste verkeersaders te verlichten en zo de vertragingen voor de reizigers aanzienlijk te verminderen. De zuidelijke tunnel wordt één van de grootste wegtunnels ter wereld.

Infranea ondersteunt Yunex Traffic op het vlak van BIM en 3D parametrisch ontwerp. “We zorgen voor een succesvolle samenwerking, ook met de project collega’s in Zweden, tijdens het ontwerp en de uitvoering van dit uitdagende internationale project. Hierbij streven we naar de meest slimme en efficiënte aanpak, binnen de kaders die een dergelijk grootschalig infraproject met zich meebrengt.” aldus Jeroen Groenewegen, BIM Manager bij Infranea Holland BV.

 

 

Het contract van Yunex Traffic is één van de vijf contracten voor mechanische en elektrische systemen die nodig zijn in de tunnels en aangrenzende wegen. Het omvat het uitgebreide controle- en monitoringsysteem van de faciliteit, dat de veiligheidsfuncties in de tunnels bestuurt en controleert. Daarnaast zal Yunex Traffic een communicatieplatform, camerabewaking, radio- en mobiele telefoonnetwerk en brand- en incidentendetectiesystemen leveren.

De bouw van de tunnels is gestart in 2014 en zal naar verwachting in 2030 voltooid zijn. De installatie en het testen van de door Yunex Traffic geleverde systemen zal in 2023 van start gaan. Voorafgaand aan de installatie zal Yunex Traffic een uitgebreid ontwerp maken en fabriekstesten uitvoeren.

Lees meer over de Stockholm Bypass


Onze aanpak

Door de schaalgrootte van het project loont het om te investeren in parametrisch ontwerp en automatisering. Infranea is al vanaf de tender betrokken bij het project. Samen met Yunex Traffic is een plan gemaakt hoe het 3D-ontwerpen ingepast kan worden binnen de digitale engineering workflow en tooling van Yunex Traffic. In dit plan zijn de eisen aan de output vanuit Trafikverket meegenomen. Er wordt geïnvesteerd aan de voorkant om over de loop van het project goedkoper uit te zijn en sneller te kunnen leveren.

Het mooie hiervan is dat wij alles vooral SAMEN doen. Dit door middel van periodiek overleg met betrokken modelleurs en engineers, periodiek managementoverleg, waarin besluiten op het gebied van digitalisering afgewogen en transparant worden genomen en een open cultuur waarin het belang van Yunex Traffic op zowel korte als lange termijn voorop staat.

Klik hier voor meer informatie en toelichting over de BIM-diensten van Infranea.

Doorlooptijd

Start: 2020

Oplevering: n.b.t.

Opdrachtgever

Trafikverket

Partners

Yunex Traffic

Budget

Eu 75.000.000

Projectcoördinator

Jeroen Groenewegen

We zorgen voor een succesvolle samenwerking, ook met de project collega’s in Zweden, tijdens het ontwerp en de uitvoering van dit uitdagende internationale project. Hierbij streven we naar de meest slimme en efficiënte aanpak, binnen de kaders die een dergelijk grootschalig infraproject met zich meebrengt.

Jeroen Groenewegen, BIM Manager

Ja, contacteer mij

Sluit het formulier