Languages

Digital engineers met passie voor BIM

Infranea helpt de digitale transformatie van de infrasector realiseren met BIM.

Samenwerking is de sleutel tot succes

Coördinatie, communicatie en transparantie zijn de sleutels tot succes van elk complex infrastructuurproject. BIM maakt in essentie multidisciplinaire samenwerking mogelijk in plaats van een silo-benadering. Dankzij BIM gebeurt die samenwerking meer gecontroleerd, transparant en op één centraal platform.

Onze BIM-managers zijn de regisseurs

Een BIM-manager van Infranea krijgt een mandaat van de klant om op te treden als adviseur en coördinator bij het uitvoeren van het interdisciplinaire BIM ontwerp- en uitvoeringsproces. De BIM-manager valt daarom best onder de bevoegdheid van de projectmanager. De BIM-manager regisseert en controleert het BIM-team tijdens de uitvoering van het BIM-plan. Infranea maakt er een erezaak van om zijn BIM-managers heel goed op te leiden en te begeleiden voor deze strategische opdrachten.

Opsporen van potentiële conflicten

Met behulp van moderne BIM-software worden potentiële conflicten vroegtijdig aan het licht gebracht, gevisualiseerd en gerapporteerd. Zo wordt communicatie transparanter en worden faalkosten op de bouwplaats sterk gereduceerd.

Clashdetectie dankzij BIM

Met coördinatie-software worden modellen van verschillende disciplines in elkaar gevoegd en gecontroleerd op clashes. Daar waar verschillende onderdelen van modellen met elkaar interfereren wordt een conflict gesignaleerd. Deze conflicten worden vervolgens gerapporteerd en opgevolgd tijdens de BIM-coördinatievergaderingen.

De voordelen van BIM-coördinatie:

  • Betere samenwerking
  • Meer transparantie
  • Betere communicatie
  • Integratie BIM-modellen
  • Singe-point-of-truth
  • Clashdetectie

Onze expert

De basis van BIM wordt gelegd in een integraal 3D-model, want in drie dimensies zijn de voor- en nadelen van een complex ontwerp veel sneller duidelijk. Alle ontwerptekeningen van de verschillende teams die meewerken worden in één systeem samengevoegd. Zo kunnen we knelpunten vroegtijdig signaleren en faalkosten verminderen.

Jeroen Groenewegen

Werken als BIM-coördinator bij Infranea?

Bekijk onze vacatures

Ja, contacteer mij

Sluit het formulier