Languages

Projectomschrijving

Een goede bereikbaarheid van Rotterdam, Lansingerland en de omliggende regio is belangrijk voor een sterke economie en een goede leefbaarheid. De A16 Rotterdam draagt daaraan bij. De nieuwe, 11 km lange en energie neutrale snelweg verbindt de A16 ter hoogte van het Terbregseplein met de A13 bij Rotterdam The Hague Airport. Ze wordt in opdracht van Rijkswaterstaat aangelegd door De Groene Boog, een bouwcombinatie van BESIX, Dura Vermeer, Van Oord en TBI-bedrijven Croonwolter&dros en Mobilis.

Speciaal voor de Expo A16 Rotterdam, het interactieve belevingscentrum over de aanleg van de nieuwe snelweg, werd door Infranea een interactie rijsimulatie game ontwikkeld waar bezoekers spelenderwijs kennis kunnen maken met de toekomstige weg.

De game kenmerkt zich doordat er, naast de realistische weergave, opdrachten en/of rijvaardigheidshandelingen uitgevoerd moeten worden die gekoppeld zijn aan een score systeem. De score resulteert in een conclusie of je al dan niet veilig over de nieuwe weg hebt gereden.

De basis van de game is gelegd via de zogenaamde TWIN16, de digitale tweeling van het hele tracé inclusief de tunnel. Als basis van de TWIN16 is een Virtueel Reality (VR) omgeving gemaakt op basis van alle 3D ontwerp- en BIM-modellen. Deze VR omgeving werd up-to-date gehouden gedurende alle projectfases zodat men continu over de meest actuele kon beschikken. Zie voor meer informatie: TWIN 16.

Zie ook onze projectcase van De Groene Boog.

Project video

Doorlooptijd

Start: 2019

Oplevering: 2020

Opdrachtgever

Rijkswaterstaat

Partners

De Groene Boog A16 – een bouwcombinatie van BESIX, Dura Vermeer, Van Oord en TBI-bedrijven Croonwolter&dros en Mobilis

Gallery

Ja, contacteer mij

Sluit het formulier