Languages

Projectomschrijving

Rijkswaterstaat wilde de A6 tussen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost verbreden naar vier rijstroken per rijrichting, mee onder invloed van de geplande volgende editie (2022) van de grote wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade. De werkzaamheden zijn deel van de weguitbreiding Schiphol, Amsterdam, Almere (SAA). Naar verwachting groeit Almere in de toekomst met 45.000 tot 60.000 woningen meer dan in de oorspronkelijke plannen uit de jaren 80 is aangegeven. De huidige capaciteit van de A6 is een knelpunt voor de 20.000 bezoekers per dag aan de Floriade. Bovendien blijft het verkeer tussen de regio Amsterdam en het noorden van het land gestaag groeien. Capaciteitsuitbreiding voor het verkeer op de A6 Almere Havendreef – Almere Buiten-Oost was daarom nodig. Het is de eerste energie-neutrale snelweg van Nederland geworden.

Infranea is al vanaf de realisatie fase betrokken bij het project, m.n. gericht op 3D (weg)ontwerp, 3D ontwerp Faseringen, BIM en visualisaties. Zie voor meer informatie de projectcase A6 Almere.

Specifiek voor omgevingsmanagement en communicatie heeft Infranea opdracht gekregen om een Virtual Reality (VR) omgeving te maken voor één van de ingrijpende faseringen ter plaatse van de nieuwe oprit Almere Haven in gebruik genomen. Deze oprit ligt ter hoogte van het voormalige Sturmeypad en is te bereiken via de nieuw aangelegde Steigerdreef door de wijk de Steiger. De nieuwe op- en afritten vervangen de huidige op- en afritten Almere Haven van en naar Lelystad ter hoogte van de Oorweg. Vanuit de VR omgeving is een 360 graden panorama video gemaakt de weggebruikers informeert over de nieuwe oprit.

Sleep met je muis en kijk rond in onderstaande 360 graden panorama video hoe je rijdt naar deze nieuwe oprit van de A6 richting Lelystad.. Let ook specifiek op het detail van het navigatiescherm in de auto.

Project video

Doorlooptijd

Start: 2017

Eind: 2019

Opdrachtgever

Rijkswaterstaat

Partners

Aannemerscombinatie Parkway6 (Dura Vermeer Groep NV, Besix Group SA, RebelValley BV en John Laing Investments Limited)

Gallery

Ja, contacteer mij

Sluit het formulier