Languages
Project

De Groene Boog

Rotterdam (Nederland)

Projectomschrijving

Consortium de Groene Boog legt een nieuwe energieneutrale snelweg aan tussen de A13 bij Rotterdam The Hague Airport en de A16/A20 bij het Terbregseplein. De 11 km lange A16 Rotterdam zorgt ervoor dat het verkeer op de A13, A20 en omliggende lokale wegen straks vlotter door kan rijden. De nieuwe verbinding draagt bij aan een betere bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio.


Onze aanpak

Infranea is al vanaf de tender betrokken bij het project, destijds gericht op (weg)ontwerp en BIM. Door in de tender al na te denken over het ontwerpproces en het BIM-proces is veel tijd gewonnen na de gunning van het project aan het consortium De Groene Boog. De winst lag met name in het afspreken van ambities en doelstellingen en de rekening die gehouden werd met de werving van disciplines.

Na gunning van het project aan DGB is Infranea’s opdracht uitgebreid met het ontwerp- en het BIM-team, en levert het ook ondersteuning aan de disciplines TTI-DVM en maatvoering.

Doorlooptijd

Start : voorjaar 2017 (tenderfase)
Oplevering : 2024 (oplevering)

Opdrachtgever

Rijkswaterstaat

Partners

Besix, Dura Vermeer, Van Oord, John Laing, Rebel en TBI

Budget

984 miljoen euro

Projectcoördinator

Michel Dekker

Het project De Groene Boog past perfect bij Infranea, want het is grootschalig en ambitieus op verschillende vlakken. Samenwerken aan het project geeft dan ook veel voldoening en trots

Michel Dekker

Ja, contacteer mij

Sluit het formulier