Languages

Projectomschrijving

Consortium de Groene Boog legt een nieuwe energie neutrale snelweg aan tussen de A13 bij Rotterdam The Hague Airport en de A16/A20 bij het Terbregseplein. De 11 km lange A16 Rotterdam zorgt ervoor dat het verkeer op de A13, A20 en omliggende lokale wegen straks vlotter door kan rijden. De nieuwe verbinding draagt bij aan een betere bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio.


Onze aanpak

Infranea is al vanaf de tender betrokken bij het project, destijds gericht op (weg)ontwerp en BIM. Door in de tender al na te denken over het ontwerpproces en het BIM-proces is veel tijd gewonnen na de gunning van het project aan het consortium De Groene Boog. De winst lag met name in het afspreken van ambities en doelstellingen en de rekening die gehouden werd met de werving van disciplines.

Na gunning van het project aan DGB is Infranea’s opdracht uitgebreid met het ontwerp- en het BIM-team, en levert het ook ondersteuning aan de disciplines TTI-DVM en maatvoering.

Doorlooptijd

Start: 2017

Oplevering: 2024

Opdrachtgever

Rijkswaterstaat

Partners

Besix, Dura Vermeer, Van Oord, John Laing, Rebel en TBI

Budget

1.000.000.000 eu

Projectcoördinator

Michel Dekker

Het is heel mooi om te zien hoe we het integrale BIM proces over elke fase hebben kunnen borgen, binnen zo'n grote organisatie bestaande uit tientallen disciplines.

Michel Dekker, BIM Manager

Ja, contacteer mij

Sluit het formulier