Languages
Project

Noorderlijn

Antwerpen (België)

Projectomschrijving

Het project Noorderlijn maakt het noorden van Antwerpen op verschillende wijzen bereikbaar met de tram en metro. Ook wordt het Operaplein omgetoverd tot een veilige plaats voor fietsers en voetgangers met bovengronds enkel nog een tramhalte en een parallelweg voor lokaal verkeer. Ondergronds komt er een grote parking, fietsenstalling en wordt het bestaande premetrostation vernieuwd en uitgebreid. Ook wordt de Rooseveltplaats heraangelegd om een betere veiligheid te garanderen.


Onze aanpak

Virtual Reality biedt de mogelijkheid om nog lopende projecten al van dichtbij te gaan bekijken in een virtueel nagebouwde wereld van de realiteit. Op die manier kan de klant nog zaken vinden die verbetering nodig hebben, maar kan ook de toeschouwer al gaan ervaren hoe alles er zal uitzien nog voor het effectief gebouwd is.
Stille beelden, animatiefilms en 360° renders zijn dan weer heel gemakkelijk om te delen via sociale media om zo ook weer een eerste beeld te krijgen van wat de toekomst zal brengen. Eerst werd het bestaande BIM-model in Revit aangepast aan de correcte technische plannen, waarna het in delen geëxporteerd werd naar 3D Studio Max.

 

De werken aan de Noorderlijn zijn vooral ondergronds een heel complex gegeven. Door de VR-beleving kunnen we geïnteresseerden die complexiteit heel visueel uitleggen. Bovendien kunnen ze al echt ervaren wat we momenteel aan het bouwen zijn. Succes gegarandeerd.

Cheryl Horemans

Doorlooptijd

Start : april 2017
Oplevering : oktober 2017

Opdrachtgever

  •  Stad Antwerpen
  • De Lijn
  • Agentschap Wegen en Verkeer
  • Tramcontractors
  • Unfold

Partners

  • Infranea
  • Plannen aangeleverd door architecten Noorderlijn

Projectcoördinator

– Patricia Moreno, BIM-Manager

We got a really immersive model. The environment was quite explicative for all kind of citizens to understand the changes of this refurbished urban environment.

Patricia Moreno, BIM-Manager

Ja, contacteer mij

Sluit het formulier