Languages
Stories

Flo en Jur kozen vooral voor de leuke werksfeer

Een gesprek met de nieuwe generatie digital engineers bij Infranea.

Flo en Jur lachen als we hen op het hoofdkantoor in het moderne Bondpark in Breda voorleggen dat namen met slechts 3 letters populair zijn bij Infranea. Met ook Kim, Max en Lut lijkt het bijna een patroon bij Infranea. Het draait uiteraard niet om de lengte van je naam, wél om de leuke werksfeer, juiste attitude en uitdagende projecten. Dat blijkt uit het enthousiaste gesprek met deze twee jonge digital engineers.

Hoe lang werken jullie al bij Infranea?

Flo is pas 7 weken aan de slag bij Infranea als we haar vragen naar haar ervaringen, maar ze voelt zich al duidelijk thuis tussen de meer ervaren digital engineers. Jur werd ook recent aangeworven bij Infranea, maar hij is er sinds begin 2017 al bij als stagiair en nadien als werkstudent. Hij kan dus al iets langer terugblikken vanuit die specifieke ervaring.

Hoe verliepen die eerste weken bij Infranea?

Flo steekt van wal dat ze meteen goed ontvangen werd. Al begon ze misschien wel niet op het beste moment, lacht ze. Het was de week na carnaval en het was toen heel rustig op kantoor. Of die rust te maken had met de verlofperiode of omdat carnaval stevig wordt gevierd bij Infranea, laat ze in het midden. Jur startte als student in 2017. Op die manier werd hij meteen ondergedompeld in de wereld van digital engineering. “Aan het einde van de zomervakantie was er een studentenbattle voor BIM”, vertelt Jur. Met de hulp van Infranea werkte hij in 36 uren een BIM-showcase af, waarmee hij als winnaar naar de Autodesk University in Las Vegas mocht reizen. Van een droomstart gesproken…

Hoe zijn jullie bij Infranea beland?

Flo kwam op het spoor van Infranea via een detacheringsbureau. Het was een van haar eerste interviews en ze mocht de week nadien meteen al op gesprek bij Infranea. “Er was onmiddellijk een klik”, vertelt Flo. Dat bleek voor haar uiteindelijk het belangrijkste om te tekenen bij Infranea. Jur is er in feite ingerold, zo blijkt. Jur studeerde Civiele Techniek aan de Hogeschool Amsterdam. Via een docent kwam hij bij Infranea terecht. Hij was op zoek naar een stage waarbij hij BIM en alle randzaken daaromheen in de praktijk kon ervaren. “Ik kreeg meteen enkele uitdagende opdrachten, zodat ik snel veel kon bijleren”, blikt Jur terug. Dat hij een verlengstuk breidde aan zijn werk voor Infranea als werkstudent, geeft aan hoe goed hij zich hier thuis voelde.

Hoe hebben jullie studies geholpen om dit werk te doen?

Jur had zijn eerste gesprek met BIM-coördinator Michel van Infranea, die op de terugweg van een project in een restaurant tijd vrijmaakte om af te spreken. Het zou een halfuurtje duren, maar ze zijn uiteindelijk bijna 2 uur blijven doorpraten. Jur voelde meteen dat hij op de juiste plek was. Dat gesprek leidde tot een stage van een half jaar bij Infranea. Nadien als werkstudent bleef hij in contact met Infranea om een praktijkcasus uit te werken.  

“Ik kreeg meteen enkele uitdagende opdrachten, zodat ik snel veel kon bijleren”

Jur Fijen

Waarom voor Infranea gekozen?

Het valt meteen op dat Flo en Jur allebei heel bewust kozen voor een kleiner bedrijf met een fijne werksfeer. Meer zelfs, allebei geven ze aan dat de goede sfeer de belangrijkste reden was om voor Infranea te kiezen. Uit de gesprekken met managers Jaap, Johan en Lut, alsook met de medewerkers, bleek meteen dat de passie voor digital engineering écht is. Met de goede sfeer bedoelen ze blijkbaar ook de persoonlijke benadering. Er is geen sprake van een hiërarchie zoals in sommige grote bedrijven. Je kan ook gemakkelijk praten met iedereen binnen de organisatie, getuigen Flo en Jur.

Wat zijn de grote troeven om te werken bij Infranea?

Innovatie wordt volgens Jur bij Infranea meestal meteen toegepast op de praktijk. Hij geeft als voorbeeld het project de Groene Boog. Samen met Michel werkt hij aan de implementatie van het prototype uit zijn afstudeeronderzoek: een Virtual Reality Rijsimulator die ingezet kan worden als validatie-middel. “Je leert hier veel nieuwe tools en werkwijzen. Daarnaast zijn er ook specifieke werkgroepen en samenwerkingsdagen elke twee weken.” Infranea is voor Jur een typisch voorbeeld van een zelflerende organisatie.

Ik had bij de start een beperkte kennis, maar heb een grote sprong kunnen maken dankzij de integrale projecten in digital engineering.

Flo Rozie

Flo vult aan dat Infranea als marktleider altijd voorop moet blijven lopen. Dat vergt constant een focus op innovatie. Je kan niet stil blijven zitten en je moet constant leren en toepassen. Ik had bij de start een beperkte kennis, maar heb een grote sprong kunnen maken dankzij de integrale projecten in digital engineering.

Wat is jullie droomproject?

Voor Jur is dat de prestigieuze weg E39 langs de westkust in Noorwegen. Het is één van de grootste weginfra-projecten ter wereld met 6 unieke kunstwerken. Eén daarvan is veruit de grootste overspanning ter wereld, vertelt Jur enthousiast. Flo haar passie is waterbouw. Zij droomt ervan om mee oplossingen te bedenken voor de waterkering in Nederland. Die nieuwe Deltawerken zullen de komende 10 tot 20 jaren uitgroeien tot een gigantisch infraproject.

Hebben jullie tips voor nieuwkomers?

“Volg vooral je eigen gevoel en passie”, zegt Jur. “Het is belangrijk bij Infranea dat je zelf voorstellen doet en dus zelf initiatief neemt. Je krijgt die ruimte om je werk naar eigen hand te zetten. Grijp die mogelijkheid!” Flo beaamt dit en geeft nog als tip mee om met iedereen te praten bij Infranea. “Op die manier leer je bij van elkaar, kan je ideeën uitwisselen en het bevordert uiteraard ook de werksfeer!”

 


20/06/2019

Ja, contacteer mij

Sluit het formulier