Languages

Projectomschrijving

Op de buitenste rand van Maasvlakte 2 bouwt energieleverancier Eneco in opdracht van Rijkswaterstaat een windpark met 22 innovatieve onshore windturbines. Eneco is verantwoordelijk voor de realisatie en de exploitatie van het windpark, de opgewekte energie levert Eneco aan Rijkswaterstaat. Met 416GWh aan groene stroom per jaar sluit dit project nauw aan bij de ambitie voor duurzame energievoorziening in 2050 in Nederland.

Om inzicht te bieden in het ontwerp en de visualisatie van de planning van de werken, heeft Infranea een 4D animatie (3D animatie +tijdcomponent) ontworpen. Met deze animatie ondersteunen we naast planning ook duidelijkheid en transparantie in de communicatie met de betrokken partijen. Het strand zal namelijk tot eind dit jaar afgesloten zijn, waardoor kitesurfers, fietsers Рhet fietspad doet tijdelijk dienst als aanvoerweg voor de werken Р en andere recreanten er tijdens de zomer van 2022 niet kunnen vertoeven. De toegangsweg naar het overslagbedrijf op Maasvlakte 2 is afgesloten; voor de pendelende werknemers worden tijdelijk ingezet.

Sinds het voorjaar van 2022 wordt op verschillende plaatsen tegelijk gewerkt. In het animatiefilmpje kan je de voortgang van de geplande werken op de voet volgen. In september van dit jaar worden de werken afgerond, eind december 2022 zijn ook de bouwwegen afgebroken en is Maasvlakte 2 terug normaal toegankelijk.

Voor meer informatie, neem een kijkje op Windpark Maasvlakte 2.

Project video

Doorlooptijd

Start: februari 2020

Eind: december2022

Budget

80.000 eu

Opdrachtgever

Rijkswaterstaat, Eneco

Partners

Rebel

Gallery

Ja, contacteer mij

Sluit het formulier