Languages
Stories

Infranea treedt toe tot VK Architects & Engineers.

Infranea zet ambities in digital engineering extra kracht bij dankzij schaalvergroting.

VK Architects & Engineers is een ontwerp- en studiebureau met meer dan 65 jaar ervaring en voornamelijk actief in Healthcare design en Building Engineering in Europa en Zuidoost-Azië. Dankzij de gedeelde waarden van beide bedrijven, de complementaire expertises en de schaalvergroting wil Infranea de ambities in 3D-ontwerp, BIM-diensten en VR-simulaties extra kracht bij zetten. We vroegen een woordje uitleg aan Infranea-oprichter en CEO Johan Kuppens.

Waarom deze stap gezet?

“Samen met alle medewerkers hebben we een fantastisch bedrijf uitgebouwd met een unieke positie, een sterke reputatie en eigen cultuur. Mijn wens was dat Infranea verder kon blijven groeien, ook nadat ik het – gezien mijn leeftijd – ooit eens moet loslaten. Daarom heb ik besloten om tijdig op zoek te gaan naar een nieuwe thuis, waar Infranea zich verder kan ontwikkelen.”

Waarom in zee met VK Architects & Engineers?

“VK Architects & Engineers en Infranea zijn een ideale match. Zij zijn een grotere speler met circa 300 experten. Ze staan aan de top op het vlak van het architecturaal en bouwkundig ontwerpen van complexe gebouwen, zoals het Gerechtsgebouw in Antwerpen of het NATO-gebouw in Brussel. Maar ze zijn heel beperkt actief in de infrasector, alsook in Nederland. En daar staat Infranea juist heel sterk!”

Wat gaat er veranderen bij Infranea?

“Infranea blijft autonoom verder werken, onder dezelfde naam en met het bestaande team vanuit onze kantoren in Breda, Antwerpen en Valencia. Beide partijen gaan wel actief op zoek naar waar ze elkaar kunnen versterken en wat ze van elkaar kunnen leren. Die kruisbestuiving opent zeker nieuwe mogelijkheden voor alle medewerkers en klanten!”

Wat gaat Johan Kuppens zelf doen?

“Dit is nog lang geen afscheid hoor (lacht). Ikzelf ben een overgangstermijn van minstens drie jaar overeengekomen, waarbij ik naast Infranea ook een rol zal opnemen als Digital Director op groepsniveau bij VK. De digitale transformatie van de bouwsector blijft een boeiende uitdaging! De focus van het managementteam van Infranea blijft om verder te groeien, op alle vlakken, samen met onze collega’s van VK Architects & Engineers!”

 

Meer over VK Architects & Engineers: www.vkgroup.be.

 


28/08/2019

Ja, contacteer mij

Sluit het formulier