Languages
Stories

Persoonlijke ontwikkeling bij infranea

Als jonge, ambitieuze, groeiende organisatie staan wij als Infranea sterk wat digital engineering op infraprojecten betreft.
Infranea heeft een open en sterk op leren en innovatie gerichte cultuur. Onze medewerkers hebben vrijwel allemaal een technische achtergrond op HBO of WO niveau. De sfeer is informeel en er heerst een sterk ‘wij’-gevoel. Hierdoor weten wij zelfs in een moeilijke arbeidsmarkt nieuwe medewerkers te vinden en te verbinden.
Gaandeweg werd duidelijk dat succes in de functie niet alleen afhankelijk is van de voortdurende ontwikkeling op vakinhoudelijk gebied, maar ook van de ontwikkeling van ‘soft skills’.

Persoonlijk leiderschap

Onze medewerkers werken vaak in projectteams bij de opdrachtgever en met andere externe partijen. Dit vraagt om heldere communicatie, overtuigingskracht en de juiste tone of voice. Om er zo voor te zorgen dat zij zowel in gesprekken als vergaderingen als expert worden gezien en in staat zijn om de vernieuwende aanpak over de bühne te brengen.
Infranea heeft daarom onlangs via Kijk op Zaken een reeks trainingen georganiseerd gericht op het persoonlijk leiderschap van de medewerkers.


De Kijk op Zaken training “Persoonlijk Leiderschap” heeft nu een vaste plek gekregen in het on-boarding traject van alle nieuwe medewerkers van Infranea (ook de meer ervaren) in Nederland, België en Spanje. Deze training bestaat uit vijf modules van een dagdeel. Daarin wordt gewerkt met groepen van ca. 10-12 deelnemers begeleid door twee trainers die de groep meenemen in een proces van persoonlijk leiderschap. De hele opzet is gericht op het toepassen van inzichten en vaardigheden in de dagelijkse werkpraktijk van de specialisten en op de cultuur van een lerende organisatie.

 

Het leuke is dat na de training je bij de collega’s technieken die zijn geleerd terugziet in gesprekken of meetings met klanten. Deze kleine verbeteringen zijn van onschatbare waarde voor de collega zelf en voor Infranea.

Michel Dekker, lid van het management team

  • Zo kunnen de cursisten zich beter ‘wapenen’ tegen moeilijke gesprekken en durven ze op een gepaste assertieve manier de pogingen van de spreekwoordelijke aapjes op de schouder beter te managen.
  • Vooral als je als schoolverlater op projecten komt is het moeilijk de juiste balans te vinden om voor jezelf op te komen. De training geeft aandacht aan het juist profileren.
  • Ook het commerciële besef wordt behandeld. Als voorbeeld wordt gevraagd over te werken kun je je ook realiseren dat het wellicht slimmer is om te bespreken of het niet beter is om extra capaciteit aan te nemen.
  • De training geeft ook tips en adviezen hoe je op de juiste manier vragen stelt en je je moet profileren binnen een projectteam.
  • Deze training past perfect in het DNA van Infranea altijd op zoek te zijn naar slimmer, beter en efficiënter te presteren. Niet alleen in de ‘technische skills’ maar ook in de soft-skills waar deze training de juiste invulling aan geeft.
  • Kijk op Zaken met Cobi en Nicolai zorgt ervoor dat onze mensen weer een stukje volwassener worden in hun soft-skills. Het mooie is dat deze training tot stand is gekomen door samen met Cobi en Nicolai vooraf te inventariseren waar de behoeftes liggen en waar nodig tussentijds bij te stellen. Hiermee hebben we feitelijk gezamenlijk een op maat training voor Infranea kunnen ontwikkelen. De flexibiliteit en betrokkenheid bij onze organisatie maakt Kijk op Zaken vrij uniek in de markt.

 

 

Ik ben ervan overtuigd dat de bijgebrachte principes mij in de toekomst blijvend verder zullen helpen om bewust te kiezen voor actieve en organische ontwikkeling. Natuurlijk ben ik nooit uitgeleerd en zal ik in de toekomst trainingen blijven volgen. Voor zaken m.b.t. persoonlijke ontwikkeling en soft skills kom ik graag terug bij Kijk op Zaken.

Jur Fijen, Design & BIM Engineer

  • Ik heb de sfeer tijdens de training zeer prettig ervaren, met een juiste balans. Ondanks de diverse behoeftes van de deelnemers, was er voor iedereen voldoende ruimte op de eigen ontwikkeling, voortbouwend op onze praktijkervaring en kennis uit eerdere trainingen.
  • Voor mij was een highlight het oefenen met lastige gesprekken, die zich in de praktijk kunnen voordoen met leidinggevenden of opdrachtgevers. Na de training stond ik daardoor al duidelijk zekerder in een discussie met een opdrachtgever. Daarnaast heb ik geleerd dat het prima is deels organisch en deels actief te leren, zoals ook in de training. Waardoor ik minder geforceerd bezig was mijn ontwikkeling.

15/10/2023

Ja, contacteer mij

Sluit het formulier