Languages
Tag

BIM-Engineering

N279 ’s-Hertogenbosch – Veghel

Op de provinciale weg N279 tussen ’s-Hertogenbosch en Veghel zorgde de toenemende verkeersdrukte steeds vaker voor verkeersproblemen. De veiligheid was in het geding, er waren vaak verkeersopstoppingen en sluipverkeer gaf overlast in de aanliggende dorpen. De Provincie Noord-Brabant heeft de Bouwcombinatie ‘De Vaart’ (Dura Vermeer, Ploegam en Van den Biggelaar) opdracht gegeven om de weg te verbreden (twee keer twee rijstroken). Naast dat de weg veiliger moet worden en de doorstroming moet verbeteren, is de wens zo snel mogelijk resultaat te behalen. De bouwwerkzaamheden mogen de verkeersveiligheid en doorstroming niet hinderen en er dient ook oog te zijn voor de natuur. Naast de verbreding is het ombouwen van 3 kruisingen naar ongelijkvloerse kruisingen en het realiseren van 1 nieuwe, tevens ongelijkvloerse, kruising van groot belang op de doorstroming. Ook zijn de toeritten naar de A2 en A50 aangepast, is de parallelweg naar de noordkant verplaatst en is er een fietspad gerealiseerd langs de Zuid Willemsvaart waardoor fietsers veilig van Veghel naar ’s-Hertogenbosch kunnen.

Fehmarnbeltverbinding

De bouw van ’s-werelds langste afgezonken tunnel is begonnen.  De 18 km lange gecombineerde weg- en spoortunnel tussen Duitsland en Denemarken wordt 9 meter hoog en 43 meter breed en zal de handel en het toerisme in Noord-Europa bevorderen. Aan Deense zijde wordt een fabriek gebouwd voor de 200 meter lange prefab betonnen tunnelelementen, die worden afgezonken om de vaste verbinding te vormen tussen de regio Lolland Falster in Denemarken en de Duitse deelstaat Schleeswijk- Holstein.

De Entree van Amsterdam

Het stationsgebied aan de centrumkant van Amsterdam Centraal wordt vernieuwd. Het hele gebied tussen de Schreierstoren en de Droogbak wordt overzichtelijker en aantrekkelijker. De vernieuwing is een verbetering voor alle Amsterdammers en bezoekers die hier lopen, fietsen en het openbaar vervoer nemen. Max Bögl voert dit project uit in opdracht van de gemeente Amsterdam. Zij bouwen een ondergrondse fietsenstalling voor 7.000 fietsers, vernieuwen tramsporen en haltes, vervangen kabels en leidingen en leggen nieuwe bestrating. De uitvoering is begin 2018 gestart en duurt totaal zo’n vijf jaar.

Velsertunnel

De Noord-Hollandse Velsertunnel, de oudste rijkstunnel van Nederland, werd in 1957 geopend. 56 jaar later was hij dringend aan een opknapbeurt toe: de veiligheidsvoorzieningen waren verouderd en door het frequente vrachtverkeer was de bovenzijde van de tunnel sterk toegetakeld. Vanaf 15 april 2016 werd het verkeer van de Velsertunnel negen maanden lang omgeleid door de Wijkertunnel. Tijdens een omvangrijke renovatie werden de technische installaties en de vluchtwegen vernieuwd. Verder kwamen de vluchtdeuren op kortere afstand van elkaar te liggen. De ventilatietorens maken nu geen onderdeel meer uit van het vluchtplan. De doorrijhoogte werd zo’n twaalf centimeter groter, waardoor vrachtwagens minder snel vast komen te zitten in de tunnelbuizen. Het wegdek kreeg tegelijk nieuw asfalt.

Nieuwe Sluis Terneuzen

De Nieuwe Sluis gaat zorgen voor een betere toegang en vlottere doorstroming vanaf de Westerschelde naar het Kanaal van Gent naar Terneuzen en verder. De havengebieden Gent en Terneuzen zijn van groot economisch belang. Het sluizencomplex in Terneuzen vormt de toegang tot deze havens gelegen aan het Kanaal Gent-Terneuzen. Het is een cruciale schakel in de Seine-Schelde-verbinding. Onderzoek naar de maritieme toegang van de Kanaalzone heeft aangetoond dat voor de binnenvaart een capaciteitsprobleem dreigt en voor zeeschepen problemen te verwachten zijn omtrent afmetingen, beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de doorvaart. 

Ja, contacteer mij

Sluit het formulier