
Beschermd: Oosterweelverbinding Antwerpen – ROCO
Er is geen samenvatting, omdat dit een beschermd bericht is.
Er is geen samenvatting, omdat dit een beschermd bericht is.
Consortium de Groene Boog legt een nieuwe energie neutrale snelweg aan tussen de A13 bij Rotterdam The Hague Airport en de A16/A20 bij het Terbregseplein. De 11 km lange A16 Rotterdam zorgt ervoor dat het verkeer op de A13, A20 en omliggende lokale wegen straks vlotter door kan rijden. De nieuwe verbinding draagt bij aan een betere bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio.
De gemeente Amsterdam wil toekomstbestendig beheer en onderhoud van het integrale wegtunnelsysteem garanderen en is daarom het programma Aanpak Wegtunnels Amsterdam gestart. Binnen dit programma worden drie tunnels en de verkeerscentrale aangepakt. De gemeente heeft Tunnel Engineering Consultants (TEC, een permanent samenwerkingsverband van Royal HaskoningDHV en Witteveen+Bos) opdracht gegeven hen hier de komende jaren in te ondersteunen. TEC heeft Infranea als partner betrokken voor ondersteuning op vlak van BIM, 3D ontwerp en de ontwikkeling van Digitale Tunnel Tweelingen.
Na een succesvolle samenwerking van vier maanden is onlangs de samenwerking met Strukton verlengd. Infranea zal Strukton tot in ieder geval eind mei ondersteunen bij het operationeel maken van BIM modellen voor de Proof of Concepts stations Alphen aan de Rijn (GIS), Rijssen en Raalte (AIS).
De Zweedse vervoersadministratie Trafikverket, heeft in 2018 Siemens Mobility een contract van 800 miljoen SEK (75 miljoen euro) gegund voor de levering van communicatie-, controle- en monitoringtechnologieën voor E4 Stockholm Bypass. De nieuwe rondweg verbindt de zuidelijke en noordelijke delen van de omliggende gemeenten in Stockholm om de druk op de belangrijkste verkeersaders te verlichten en zo de vertragingen voor de reizigers aanzienlijk te verminderen. De zuidelijke tunnel wordt één van de grootste wegtunnels ter wereld.
In Nederland is een grootschalig initiatief gelanceerd om overstromingen te voorkomen en zo de milieuomstandigheden te verbeteren op meer dan dertig plaatsen in het hele land. Ruimte voor de Waal is het meest complexe project binnen dit programma Ruimte voor de Rivier. Rijkswaterstaat wil met het project Ruimte voor de Waal de risico’s op overstroming verkleinen door de waterstand te verlagen. Bij dit project werd een dijk 350 meter landinwaarts verlegd en werd een nevengeul uitgebaggerd, waardoor een nieuw eiland in de rivier ontstond. Zo kreeg de Waal zijn eigen eiland, met een uniek rivierpark in hartje Nijmegen dat voldoende ruimte biedt voor woningen, recreatie, cultuur, water en natuur. Het project omvat naast de verbreding en het park voor gemengd gebruik ook de aanleg van drie bruggen. De oplossing is ingrijpend, maar wel duurzaam.