Languages

Digital engineers met passie voor VR

Infranea helpt de digitale transformatie van de infrasector realiseren met VR.

Letterlijk in de toekomst kijken

Alvorens de arbeiders starten met beton gieten, wordt een weg, tunnel of brug eerst tot in het kleinste detail ontworpen in een 3D/BIM-model. Deze modellen kunnen via een VR-headset worden bekeken vanuit een eerste persoonsperspectief. Dat geeft een veel beter beeld van het geplande project.

Veel meer dan een maquette

Een maquette of een 3D-geprint model geeft niet hetzelfde beeld als het ontwerp op ware grootte. Door de modellen te exporteren naar een 3D-viewer kan je elk ontwerp bekijken door een VR-headset. Zo wordt de samenhang van alle elementen meteen duidelijk.

Virtuele samenwerking

Bij een complex infraproject zijn veel mensen betrokken, ieder met hun eigen specialisatie. Dikwijls zitten deze mensen verspreid over verschillende locaties. Dankzij VR is het mogelijk verschillende gebruikers hetzelfde project te laten bekijken, op hetzelfde moment.

De voordelen van VR-simulatie

  • Validatie van ontwerpen
  • Betere afstemming met stakeholders
  • Sneller problemen vaststellen
  • Efficiënte samenwerking
  • Voorspelbare projectresultaten

Onze expert

Nieuwe technologieën zoals VR en AR zijn uiterst geschikt voor toepassing in infraprojecten. Deze kunnen immers pas getest worden wanneer ze al gerealiseerd zijn, en dat is vaak te laat. De combinatie van de 3D/BIM-expertise van Infranea met de laatste VR/AR-technologieën biedt ongekende mogelijkheden om infraprojecten op voorhand te valideren en optimaliseren.

Bart van Hooff

Werken als VR-engineer bij Infranea?

Bekijk onze vacatures

Ja, contacteer mij

Sluit het formulier